پنل تخصصی صندوق نفت در نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان

پنل تخصصی صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت در نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش‌بنیان

نشست تخصصی «راهبرد‌های تأمین مالی، اعتباری و تجاری‌سازی صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان» با حضور ذی‌نفعان توسعۀ شرکت‌های دانش بنیان در صنعت نفت، گاز و پتورشیمی کشور در «نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش‌بنیان» در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

دکتر وحیدرضا زیدی‌فر، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت در این نشست به تأکید مقام وزارت به فعال شدن بند «ه» تبصره 18 برای اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان از محل منابع داخلی شرکت‌های تابعه وزارت نفت اشاره کرد. آقای زیدی‌فر در ادامه ضمن اشاره به اعطای تسهیلات قابل توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1401 در قالب بند الف تبصره 18 قانون بودجه گفت: در دولت سیزدهم، وزارت نفت بنا دارد نهایت حمایت را از صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت داشته باشد.

در ادامۀ این نشست تخصصی، دکتر حسین حیرانی، رئیس کارگروه تحول اقتصادی دانش‌بنیان ستاد تحول دولت سهم پایین ارزش محصولات دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی و سهم ناچیز تحقیق و توسعه در هزینه‌ها و مصارف شرکت‌های بزرگ کشور را ز چالش‌های اصلی توسعه فناوری در کشور برشمرد و گفت:  یکی از علل وجود این چالش‌ها التزام نداشتن به مأموریت توسعه فناوری و نوآوری در دستگاه‌های اجرایی و خطر‌های پرشمار در مسیر ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به مسائل اصلی کشور است. رئیس کارگروه تحول اقتصاد دانش‌بنیان ستاد تحول دولت شناسایی چالش‌ها و نقاط آسیب‌پذیر زنجیره ارزش صنایع و ظرفیت‌سازی برای حضور و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای رفع این چالش‌ها و حضور در کشور‌های هدف به‌منظور افزایش صادرات محصولات فناورانه را ازجمله اقدامات دولت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بینان عنوان کرد.

فریدون کرد زنگنه، مدیر سرمایه‌گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت ایران، ضمن برشمردن اقدامات صنعت نفت در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: «صنعت نفت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور تفاهم‌نامه 3 هزار میلیارد تومانی بین شرکت ملی نفت ایران، صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک تجارت امضا شده است، در قالب این تفاهم‌نامه تسهیلاتی با بهره 4 تا 11 درصد به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت می‌شود؛ بازپرداخت این تسهیلات پس از تحویل کالای نوآورانه آغاز می‌شود».

در ادامۀ این نشست، آقای محمد روستا، مدیر امور مالی شرکت ملی نفت، با اشاره به اقدامات این شرکت در راستای اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: « با ابلاغ آیین‌نامه ماده 2 بند «د» تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 به شرکت‌های تابعه وزارت نفت اجازه داده شد در مجموع بیش از 800 میلیارد تومان از محل منابع داخلی خود برای حمایت از پروژه‌های علمی خطرپذیر و تولید بار اول اختصاص دهند».

در پایان این نشست تخصصی، آقای حمید حیدری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، با برشمردن خدمات صندوق نفت به شرکت‌های دانش‌بنیان گفت:« این صندوق در سه حوزه خدمات اعتباری، مشارکت در تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در حال همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت نفت کشور است». به گفتۀ مدیرعامل صندوق نفت، خدمات این صندوق در حوزۀ صدور ضمانت‌نامه‌ و تسهیلات حداقل 30 درصد ارزان‌تر نسبت به سایر مؤسسات مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت نفت ارائه می‌گردد. آقای حیدری در ارتباط با عملکر صندوق نفت از تصویب بیش از 500 میلیارد تومان ضمانت‌نامه‌های تعهد پرداخت برای شرکت‌های کوچک و متوسط در بانک‌های دولتی و نیز صدور هزار و 169 میلیارد تومان در قالب 306 فقره ضمانت‌نامه‌ قراردادی توسط صندوق خبر دارد. در حوزۀ خدمات اعتباری نیز صندوق پژوهش و فناوری صنعت 4779 میلیارد تومان حد اعتباری و 514 میلیارد تومان حد تصضمین تسهیلات توسط صندوق نفت تصویب شده است.

Image
Image